Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Καλοκαιρινά προγράμματα στο Παιδικό Μουσείο
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Καλοκαιρινά προγράμματα στο Παιδικό Μουσείο

Καλοκαίρι στο Παιδικό Μουσείο (για παιδιά 5-12 χρόνων)Μια διαφορετική εμπειρία καλοκαιρινών διακοπών για παιδιά 5-12 χρόνων στην Πλάκα!

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά εβδομαδιαίο καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά 5-12 χρόνων με θέμα «Aνακαλύπτω το Παιδικό Μουσείο και τη γειτονιά του!», από τις 18 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου 2012, καθημερινές 8.30 π.μ. – 4.30 μ.μ.
Το πρόγραμμα υλοποιείται σε τέσσερις (4) διαφορετικές περιόδους:
  • 1η περίοδος: Δευτέρα 18 Ιουνίου έως Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012
  • 2η περίοδος: Δευτέρα 25 Ιουνίου έως Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012
  • 3η περίοδος: Δευτέρα 2 Ιουλίου έως Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012
  • 4η περίοδος: Δευτέρα 9 Ιουλίου έως Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012
Τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν το καλοκαίρι στην Αθήνα, με ένα διαφορετικό τρόπο και συγκεκριμένα:
  • να ανακαλύψουν τα εκθέματα του Παιδικού Μουσείου με τη βοήθεια της μέλισσας ρομπότ
  • να γίνουν ερευνητές και να ανακαλύψουν τη γειτονιά που φιλοξενεί το Μουσείο
  • να πειραματιστούν με διάφορα υλικά ώστε να έρθουν σε επαφή με τις φυσικές επιστήμες
  • να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν δικά τους έργα
  • να συνδυάσουν τη μάθηση με την ψυχαγωγία
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επισκέψεις σε άλλα μουσεία στην περιοχή της Πλάκας.
Η δομή του προγράμματος παραμένει ίδια κάθε εβδομάδα, διαφοροποιούνται όμως οι επισκέψεις σε άλλους χώρους ώστε να δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να συμμετέχουν, εάν το επιθυμούν, σε περισσότερες από μία περιόδους.
Η μελέτη και ο σχεδιασμός του προγράμματος έχει γίνει από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου και υλοποιείται από τους ερμηνευτές του Ε.Π.Μ.
Η οικονομική συμμετοχή για καθεμία από τις περιόδους είναι 160 ευρώ για κάθε παιδί (145 ευρώ για τους συνδρομητές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου).
Η οικονομική συμμετοχή για μία ημέρα είναι 35 ευρώ για κάθε παιδί (30 ευρώ για τους συνδρομητές)
(στην τιμή περιλαμβάνεται δεκατιανό και μεσημεριανό γεύμα).
Προβλέπονται εκπτώσεις για παιδιά που θα συμμετέχουν σε περισσότερες από μία περιόδους, για ομάδες παιδιών καθώς και για αδέλφια.
Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στο 2103312995.


Για παιδιά δημοτικού (7-12 χρόνων) ΜΑΙΟΣ
Το Μάιο, τα παιδιά 7-12 χρόνων θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία είναι τα εξής:
Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Μαϊου 2012, «Το φως γύρω μας»
Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το φως αλλά και τις εντυπώσεις που αυτό προκαλεί καθώς  διαπερνά τον πραγματικό κόσμο. Στη συνέχεια εξοικειώνονται με τις βασικές αρχές και τεχνικές του ιμπρεσσιονισμού και του πουαντιγισμού και  δημιουργούν ένα έργο τέχνης με την τεχνική του πουαντιγισμού.
Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά 7-12 χρόνων είναι 12:00 - 13:30
H οικονομική συμμετοχή είναι 10 ευρώ για κάθε παιδί & ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου
Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς ειδοποίηση.

Για παιδιά προσχολικής ηλικίας (3-6 χρόνων)  ΜΑΙΟΣ
Το Μάιο, τα παιδιά 3-6 χρόνων θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία είναι τα εξής:
Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Μαϊου 2012, «Οικογένειες στα ντουλάπια της κουζίνας μου»
Τα παιδιά, μέσα από παιχνίδια δράσης, ανακαλύπτουν τις οικογένειες των τροφίμων, τη διατροφική αξία της κάθε οικογένειας και τη συχνότητα κατανάλωσης της κάθε μίας. Στη συνέχεια παρασκευάζουν μια σαλάτα με τρόφιμα από όλες τις οικογένειες τροφίμων.
Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά 3-6 χρόνων είναι:
11:00 – 11:45, 12:00 – 12:45, 13:00 – 13:45, 14:00 – 14:45
H οικονομική συμμετοχή είναι 7 ευρώ για κάθε παιδί & ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.
Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς ειδοποίηση.


Για παιδιά δημοτικού (7-12 χρόνων)  ΙΟΥΝΙΟΣ
Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Ιουνίου 2012, «Το νερό στον πλανήτη»
Πού υπάρχει νερό στον πλανήτη; Πόσο υπάρχει; Για ποιους λόγους το χρειαζόμαστε; Τα παιδιά απαντούν στα παραπάνω ερωτήματα και αναπαριστούν τον πλανήτη με εργαλείο… το σώμα τους. Τέλος κατασκευάζουν τη δική τους υδρόγειο σφαίρα.
Σάββατο 9 & Κυριακή 10 Ιουνίου 2012, «Το μπατίκ του καλοκαιριού»
Τα παιδιά χρησιμοποιούν μια απλή μορφή της τεχνικής του μπατίκ και δημιουργούν πολύχρωμα σχέδια σε κομμάτι υφάσματος, το οποίο έχουν τη δυνατότητα να το κολλήσουν σε μια καλοκαιρινή μπλούζα τους.
Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Ιουνίου 2012, «Μάθε τέχνη κι άστηνε»
Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την έννοια της σκιάς και με τις τεχνικές του θεάτρου σκιών και εξοικειώνονται με τις φιγούρες της ελληνικής λαϊκής μας παράδοσης. Δημιουργούν τη δική τους φιγούρα και ιστορία και τη ζωντανεύουν στο πανί.
Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Ιουνίου 2012, «Η χημεία της τέχνης και η τέχνη της χημείας»
Με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει η επιστήμη της χημείας τέχνη; Με ποιο είδος της τέχνης σχετίζεται η χημεία; Τα παιδιά πειραματίζονται με χρώματα, μπογιές και άλλα υλικά και εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους.
Σάββατο 30 Ιουνίου & Κυριακή 1 Ιουλίου 2012, «Χρήση, ξανά-χρηση, ανακύκλωση»
Τι συμβαίνει με τα υλικά που δε χρειαζόμαστε; Με ποιον τρόπο μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε; Τα παιδιά ανακαλύπτουν τις δυνατότητες των υλικών, ευαισθητοποιούνται για τη χρήση και την ξαναχρησιμοποίησή τους και φτιάχνουν το δικό τους ανακυκλωμένο χαρτί.
Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι 12:00 - 13:30 (διάρκεια 90').
H οικονομική συμμετοχή είναι 10 ευρώ για κάθε παιδί & ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

Για παιδιά προσχολικής ηλικίας (3-6 χρόνων) ΙΟΥΝΙΟΣ
Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Ιουνίου 2012, «Καλοκαιρινές συλλογές»
Κοχύλια, πέτρες, γυαλιά ηλίου.… Τα παιδιά μέσα από ένα κινητικό παιχνίδι εξερεύνησης και έκφρασης στην άμμο ανακαλύπτουν θησαυρούς του καλοκαιριού. Δημιουργούν και διακοσμούν το προσωπικό τους κουτί, μέσα στο οποίο μπορούν να φυλάξουν ό,τι συλλέξουν από τις διακοπές τους.
Σάββατο 9 & Κυριακή 10 Ιουνίου 2012, «Ένας ήλιος σαν μπισκότο»
Τα παιδιά πειραματίζονται χρησιμοποιώντας όλες τους τις αισθήσεις, με τα υλικά της μαγειρικής και παρασκευάζουν μπισκότα σαν ήλιο.
Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Ιουνίου 2012, «Οι κορνίζες του καλοκαιριού»
Με στάμπες, κολάζ και ζωγραφική, τα παιδιά δημιουργούν και διακοσμούν τις κορνίζες τους, τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν για τις καλοκαιρινές τους αναμνήσεις.
Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Ιουνίου 2012, «Μέλισσα πετά»
Με ποιον τρόπο πετούν οι μέλισσες, οι μύγες; Ποια είναι η ανατομία της σφήκας; Τα παιδιά διακρίνουν τα έντομα από τα υπόλοιπα ζώα, ανακαλύπτουν τη μορφολογία τους και τη χρησιμότητά τους και δημιουργούν με απλά υλικά μια μέλισσα για το μπαλκόνι τους.
Σάββατο 30 Ιουνίου & Κυριακή 1 Ιουλίου 2012, «Καλοκαίρι στο ψυγείο μου»
Τα παιδιά εμπνέονται από πίνακες ζωγράφων με θέμα το καλοκαίρι και από τις προσωπικές μνήμες των διακοπών τους και δημιουργούν μαγνητάκια για το ψυγείο του σπιτιού τους με ζωγραφική ή κολάζ.
Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι:
11:00 – 11:45, 12:00 – 12:45, 13:00 – 13:45, 14:00 – 14:45
H οικονομική συμμετοχή είναι 7 ευρώ για κάθε παιδί & ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.


Ψυχαγωγικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα 2011 - 2012
Κάντε δώρο στο παιδί σας ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποκλειστικά για εκείνο και τους φίλους του!
Μια από τις επιτυχημένες υπηρεσίες του Eλληνικού Παιδικού Μουσείου, σύμφωνα και με την γενική ομολογία γονιών και παιδιών είναι η διοργάνωση ψυχαγωγικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με αφορμή τα γενέθλια ή κάποιο άλλο λόγο εορτασμού.
Αναλόγως με την ηλικία και τον αριθμό των παιδιών που θέλετε να προσκαλέσετε μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα:
Για παιδιά προσχολικής 4 και 5 χρόνων & Α’ Δημοτικού
"Οι πέτρες του Πέτρου"
Ο Πέτρος και οι μαγικές του πέτρες ξαναζωντανεύουν μετά από πολλά πολλά χρόνια στο χώρο του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου. Φανταστικές περιπέτειες, κρυμμένοι θησαυροί και μυστήρια απολιθώματα μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε και να παίξουμε μαζί τους.
"Το σπίτι του Αλχημιστή"
Τα μυστικά ενός αλχημιστή που ζούσε πριν από πολλά πολλά χρόνια γίνονται αφορμή για να ζήσουν τα παιδιά τη χαρά του πειράματος και της φαντασίας. Συνταγές για ελιξίρια και φίλτρα μαγικά περνούν στα χέρια των παιδιών…μέσα από μια σειρά δοκιμασιών.  
για παιδιά Β' Δημοτικού
"Το σπίτι του Αλχημιστή"
Τα μυστικά ενός αλχημιστή που ζούσε πριν από πολλά πολλά χρόνια γίνονται αφορμή για να ζήσουν τα παιδιά τη χαρά του πειράματος και της φαντασίας. Συνταγές για ελιξίρια και φίλτρα μαγικά περνούν στα χέρια των παιδιών…μέσα από μια σειρά δοκιμασιών.  
για παιδιά Β' έως ΣΤ' Δημοτικού)
"Το μυστήριο της Πλάκας"
Μία άλυτη αστυνομική υπόθεση περιμένει να βρει τη λύση της εδώ και πολλά χρόνια. Τα παιδιά συνεργάζονται για να εξιχνιάσουν ένα μυστήριο που συνδέεται με την ιστορία του κτηρίου και τους τότε ενοίκους του. Έξι ύποπτοι, άλλα ένας μόνο ο ένοχος…
"Το φάντασμα της όπερας"
Κάποτε, το κτίριο του Παιδικού Μουσείου αποτέλεσε την κατοικία του   
διάσημου τενόρου, Τότη Περότη. Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι που παρουσιάστηκε ένα φάντασμα. Τα παιδιά καλούνται να βρουν τη λύση του αινίγματος και να απαλλάξουν το σπίτι από τη φήμη που το στοιχειώνει.
για παιδιά Δ' έως ΣΤ' Δημοτικού
"Κώδικας Μελάνι"
Ένας Κρυπτογράφος είναι ένας ακόμη από τους ενοίκους που έζησε κάποτε στο κτίριο του Παιδικού Μουσείου. Έφυγε όμως αφήνοντας πίσω του γρίφους, κώδικες και αινίγματα, κρυμμένους καλά για χρόνια πολλά. Μαζί θα μπορέσουμε να αποκαλύψουμε την ιστορία και τα μυστικά του.
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Σάββατο ή Κυριακή
για παιδιά  από 4-6 ετών   17:30 - 20:00 ή 18:00-20:30.
για παιδιά 6-12 χρόνων     17:30 – 20:30 ή 18:00 – 21:00
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά από 9πμ-5μμ στο 2103312995.

Πηγή: http://www.hcm.gr/






Αφήστε τα σχόλια σας…. τις απόψεις σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.