Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Διεθνής Ημέρα Μουσείων
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Διεθνής Ημέρα Μουσείων

photo: Jo Black
Με αφετηρία τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, στις 18 Μαΐου 2014, με θέμα «Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν», ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων θα συμμετάσχει  με  δράσεις στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, το Κέντρο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» και το Μουσείο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Αναλυτικά:
 Δημοτική Πινακοθήκη 
Η Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων σας προσκαλεί σε μια σειρά δράσεων
που θα ξεκινήσει στις 16  Μαΐου με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουνίου.
«3 ζωγράφοι, 3 ιστορίες».   Μια δράση αφιερωμένη στην Αθήνα και τους ανθρώπους της που καλούνται να  γνωρίσουν τις μόνιμες συλλογές με πρωτότυπο, απλό αλλά βιωματικό τρόπο.
Τρεις σημαντικοί Έλληνες ζωγράφοι, ο Γιώργος Μπουζιάνης, ο Γιάννης Μόραλης και ο Σπύρος Παπαλουκάς, επιλέγονται από τη μόνιμη έκθεση. Τα έργα τους «φωτίζονται» με αρχειακό υλικό και προσεγγίζονται ερμηνευτικά με ανθρωποκεντρική ματιά, ώστε να αποκαλύψουν ποικίλες ιστορίες.
Στόχος είναι οι επισκέπτες να γνωρίσουν την ιστορία και τις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκη και να συνειδητοποιήσουν το ρόλο της στη διαμόρφωση της δυναμικής της πόλης.
Για την υλοποίηση της δράσης θα πραγματοποιηθούν ειδικές παρουσιάσεις, προβολές οπτικοακουστικού υλικού και ντοκιμαντέρ, μουσικά δρώμενα, και ενδιαφέρουσες συναντήσεις.
Για το σκοπό αυτό, η Πινακοθήκη θα διευρύνει το ωράριο λειτουργίας της από τις 19:00 έως τις 22:00 τις ακόλουθες ημερομηνίες όπου θα υλοποιηθούν οι δράσεις  Παρασκευή 16/5/2014, 30/5/2014, 13/6/2014, 20/6/2014, 27/6/2014.
Έναρξη: Παρασκευή 16 Μαΐου 2014, ώρα 19:00

Θα πραγματοποιηθούν δύο ξεναγήσεις από την Έφορο της Πινακοθήκης Κάλλη Πετροχείλου, στις 19.15 και στις 20.15.
Το Σάββατο, 17 Μαΐου ώρα 22.00, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Νύχτας των Μουσείων θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο πλαίσιο της έκθεσης «Τάσος Ζωγράφος. Αναδρομική» από την επιμελήτρια της έκθεσης Νέλλη Κυριαζή.
Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, Λεωνίδου & Μυλλέρου, Μεταξουργείο
Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»
Σάββατο 17 Μαΐου και Κυριακή 18 Μαΐου, ώρες   11.00 -14.00
Σας περιμένουμε στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης  «Αγγελική Χατζημιχάλη»(Αγγελικής Χατζημιχάλη 6 Πλάκα)   για να γνωρίσετε και να ξεναγηθείτε στο σπίτι της μεγάλης λαογράφου Αγγελικής  Χατζημιχάλη που είναι  συνδεδεμένο με τη σύγχρονη ιστορία της λαογραφίας μας  και να απολαύσετε την υψηλής  αισθητικής  εσωτερική του διακόσμηση.
 Στο χώρο, επίσης,  φιλοξενείται  μέχρι τις 19/6/14 η έκθεση «Από την Παραδοσιακή Χειροτεχνία στη Σύγχρονη Τέχνη. Μία συνομιλία στο σπίτι της Αγγελικής Χατζημιχάλη».  Τρείς γυναίκες καλλιτέχνες, η Άρτεμις Αλκαλάη, η Ελένη Κρίκκη και η Ελένη Τζάτζαλος εκθέτουν και συνομιλούν με την ελληνική παραδοσιακή τέχνη.
 Μουσείο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
 (Βασ. Σοφίας -Πάρκο Ελευθερίας )
 Σάββατο 17 Μαΐου ,  ώρες   11.00 -14.00
Το Μουσείο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ανοίγει τις πόρτες του και σας προσκαλεί να το επισκεφθείτε για να γνωρίσετε τον μεγάλο Έλληνα πολιτικό μέσα από  προσωπικά κειμήλια , τεκμήρια γεγονότων της περιόδου που έζησε, έντυπα, έγγραφα, φωτογραφίες,  λιθογραφίες, πίνακες, επιστολικά δελτάρια και απεικονίσεις σε διάφορά υλικά.


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.