Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: ΟΓΑ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2016
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΟΓΑ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2016

Εγκρίθηκαν για το έτος 2016, τα ακόλουθα προγράμματα τουΛογαριασμού της Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) του ΟΓΑ:
1. Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για διακοπές διάρκειας μέχρι έξι (6) ημερών (5 διανυκτερεύσεις) σε συμβεβλημένα καταλύματα.
2. Πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού για διακοπές διάρκειας μέχρι έξι (6) ημερών (5 διανυκτερεύσεις) με παράλληλη δυνατότητα δωρεάνπραγματοποίησης έως πέντε (5) απλών λούσεων σε εγκαταστάσεις συμβεβλημένων Υδροθεραπευτηρίων ή ιαματικών πηγών.
3. Εκδρομικό πρόγραμμα τριήμερων και μονοήμερων εκδρομών.
4. Παροχή Δωρεάν Βιβλίων.
5. Παροχή Δωρεάν Εισιτηρίων Θεάτρου.
Τα προγράμματα εφαρμόζονται σε όλους τους νομούς της χώρας και για τη συμμετοχή σε αυτά απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης από τους δικαιούχους στα ΚΕΠ. Οι δικαιούχοι των ως άνω αναφερόμενων προγραμμάτων θα αναδειχθούν έπειτα από κλήρωση, εφ' όσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων, στην οποία προτεραιότητα έχουν όσοι δεν έχουν κληρωθεί τα τελευταία τρία χρόνια.
Ειδικότερα για φέτος, οι δικαιούχοι των προγραμμάτων με στοιχεία 1, 2, 3 και 5 πρέπει να προσέλθουν από 23/7/2016 μέχρι 31/8/2016 σε οποιοδήποτε ΚΕΠ της χώρας για να παραλάβουν τα δελτία τους. Μετά την ημερομηνία αυτή και ειδικότερα από 5/9/2016, τυχόν αδιάθετα δελτία θα διανέμονται, με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ σε όλους τους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής για τα αντίστοιχα προγράμματα του ΛΑΕ έτους 2016 συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων που δεν παρέλαβαν τα δελτία τους μέχρι τότε.
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ έχουν:
1. Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων.
2. Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής για τα προγράμματα του ΛΑΕ.
3. Τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των οικογενειών των αναφερόμενων παραπάνω με στοιχεία 1 και 2 (σύζυγοι - παιδιά).
4. Όσοι υπάλληλοι ή συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΓΑ έχουν δηλώσει συμμετοχή στα προγράμματα του ΛΑΕ και καταβάλουν μηνιαία ατομική εισφορά.
5. Τα εμμέσως ασφαλισμένα μέλη των οικογενειών της προαναφερόμενης κατηγορίας (στοιχείο 4), με δικαίωμα περίθαλψης που απορρέει από τον υπάλληλο ή συνταξιούχο πρώην υπάλληλο του ΟΓΑ.
6. Όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν προσαύξηση στο ποσό της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν επίδομα παραπληγίας – τετραπληγίας ή πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση.
Αυτής της κατηγορίας οι συνταξιούχοι μπορούν να συνοδεύονται από μέλος της οικογένειάς τους δικαιούχο του ΛΑΕ και εφόσον δεν υπάρχει μέλος της οικογένειας δικαιούχος του ΛΑΕ, από τρίτο πρόσωπο - συνοδό. Στους συνοδούς χορηγείται σχετικό δελτίο του ΛΑΕ, χωρίς κλήρωση, με την προϋπόθεση ότι έχει δηλωθεί στην αίτηση συμμετοχής ως συνοδός.
Να σημειωθεί ότι οι αναφερόμενοι στην εν λόγω κατηγορία (στοιχείο 6) εξαιρούνται της κλήρωσης και δικαιούνται να συμμετάσχουν στα προγράμματα Κοινωνικού - Ιαματικού Τουρισμού, ή Εκδρομών.
Να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού συμμετέχουν ΜΟΝΟ οι συνταξιούχοι δικαιούχοι του ΛΑΕ –εξαιρούνται όσοι λαμβάνουν ορφανική σύνταξη - και σε περίπτωση ζεύγους, συμμετέχει μόνο ο/η συνταξιούχος σύζυγος και όχι ο/η ασφαλισμένος/η σύζυγος.
Προϋπόθεση συμμετοχής όλων των ανωτέρω προσώπων στα εν λόγω προγράμματα, είναι να έχουν ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στα προγράμματα.
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι αιτήσεις για συμμετοχή στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ υποβάλλονται ηλεκτρονικά σε οποιοδήποτε ΚΕΠ από 27-6-2016 μέχρι και 16-7-2016.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του ΟΓΑ αναλυτικά  


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.