Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Δράσεις Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Δράσεις Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου

Στις Δράσεις Πολιτισμού 2016 και στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, συμμετέχει  με μια σειρά δράσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.
Δράσεις Πολιτισμού 2016
Εικοσιδύο μουσεία και πολιτιστικοί φορείς της πόλης διοργανώνουν για ακόμη μια χρονιά τις Δράσεις Πολιτισμού 2016, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, από τις 10.00 ως τις 17.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων και μας καλούν να συμμετάσχουμε δωρεάν σε 30 δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους.
Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, ως μέλος του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Αθηνών, παρουσιάζει το «Ταξίδι του κάρβουνου», ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα εμπνευσμένο από το παλιό εργοστάσιο φωταερίου για παιδιά 5-11 ετών, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, 11.30-12.30.
Από πού προέρχεται η πρώτη ύλη παραγωγής του φωταερίου; Πόσο μεγάλο είναι το ταξίδι της για να φτάσει στο Γκάζι;
Τα παιδιά γνωρίζουν την ιστορία του λιθάνθρακα. Ταξιδεύουν παρέα με το κάρβουνο, εμπνέονται από τις περιπέτειές του και χρησιμοποιώντας το φτιάχνουν τα δικά τους μοναδικά έργα.
*Η συμμετοχή για το «Ταξίδι του κάρβουνου» είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016
Φέτος, οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς θα πραγματοποιηθούν 23-26 Σεπτεμβρίου και, για τη διετία 2015-2016, το θέμα του εορτασμού είναι «Βία και Ανεκτικότητα».
Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου συμμετέχει στο πρόγραμμα με τις παρακάτω δράσεις:
Ξενάγηση «Τα πρόσωπα του εργοστασίου φωταερίου»
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, 12.00
Θέλεις να γνωρίσεις ποιοι εργάζονταν στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου; Να μάθεις για τις συνθήκες διαβίωσης στο Γκαζοχώρι;
Η ξενάγηση είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους του παλιού εργοστασίου της Αθήνας, τις συνθήκες ζωής και εργασίας στην ευρύτερη περιοχή του Γκαζιού.
Παράλληλα, στο Νέο Υδαταέριο θα προβάλλονται, από τις 10.00 ως τις 17.00, δύο videos. Το πρώτο αφορά σε μια ιστορική παρουσίαση της περιοχής ενώ στο δεύτερο ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να ακούσει συνεντεύξεις εργαζομένων του παλιού εργοστασίου, της Τεχνόπολης και κατοίκων του Γκαζιού. Το δεύτερο video δημιουργήθηκε από τους φοιτητές του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου (κατεύθυνση «Πολιτισμός και Πολιτιστική Διαχείριση»), στο πλαίσιο της έκθεσης «Γκάζι, ακούς;».
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Είμαστε όλοι μοναδικοί»
Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, 11.00
Γιατί τσακώνεται ο λιθάνθρακας με το μαντέμι και το τούβλο στους φούρνους του εργοστασίου;
Τα υλικά αποκτούν φωνή και τα παιδιά ακούν την ιστορία τους μαθαίνοντας για το πρώτο στάδιο της γραμμής παραγωγής του φωταερίου. Ένα ατύχημα μας κάνει να καταλάβουμε πως όλοι είμαστε μοναδικοί. Μια ιστορία για τη διαφορετικότητα, ένα εργαστήρι με ανακυκλώσιμα υλικά, κάρβουνο και πηλό, στο οποίο τα παιδιά δημιουργούν το δικό τους έργο τέχνης με έμπνευση από το  εργοστάσιο.
*Για συμμετοχή στην ξενάγηση και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, απαιτείται κράτηση. Κρατήσεις & περισσότερες πληροφορίες: 213 0109325.
Κρατήσεις & Πληροφορίες:
Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, τηλ.: 213 0109325, 213 0109325, Fax: 213 0109311
E-mail: gasmuseum@athens-technopolis.gr
technopolis-athens.com
Facebook page: Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου/Industrial Gas Museum



Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.