Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Η Αθήνα συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στην Τεχνόπολη
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Η Αθήνα συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στην Τεχνόπολη

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας μετέχει η Αθήνα από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου διοργανώνοντας σειρά δράσεων  με άξονα τη χρήση ποδηλάτου στην πόλη. Η Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων συντονίζει τις ενέργειες που ευαισθητοποιούν τους πολίτες σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας. Έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες που προωθούν την ποδηλασία, προσφέροντας εδώ και χρόνια θέσεις στάθμευσης για ποδήλατα και από το 2015 το πρώτο πιλοτικό σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων Athens Bikes.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στην Αθήνα περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις ευαισθητοποίησης:
•Athens Bike Festival, 16-18 Σεπτεμβρίου: Η μεγαλύτερη εκδήλωση για το ποδήλατο στην Ελλάδα φιλοξενείται τα τελευταία 7 χρόνια στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και αποσκοπεί στην προώθηση της αστικής ποδηλασίας. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν ποδήλατα και ποδηλατικό εξοπλισμό, να παρακολουθήσουν σεμινάρια και ενημερώσεις, να δοκιμάσουν ποδήλατα σε πραγματικές συνθήκες, να εξερευνήσουν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής.
•Athens Skirt Ride, 17 Σεπτεμβρίου: Μια βόλτα με ποδήλατα που απευθύνεται σε ένα από τα δυναμικά αναπτυσσόμενα κοινά αστικών ποδηλατών – τις γυναίκες. Η βόλτα γίνεται στο κέντρο της Αθήνας και στόχο έχει να δείξει ότι είναι εφικτό να κινείσαι άνετα μέσα στην πόλη χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις για ειδικό εξοπλισμό πέρα από το ποδήλατο.
•Solar Ride, 18 Σεπτεμβρίου: Μια βόλτα με ποδήλατα που διοργανώνεται από την Greenpeace με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στο σημαντικότερο ανεξάντλητο φυσικό πόρο της χώρας μας – την ηλιακή ενέργεια.
•Μαθήματα ποδηλάτου για παιδιά, 16-18 Σεπτεμβρίου: Με στόχο την έγκαιρη ευαισθητοποίηση των μελλοντικών πολιτών, διοργανώνονται μαθήματα εκμάθησης ποδηλάτου για παιδιά.
Στο κομμάτι των μόνιμων δράσεων αναδεικνύει:
•Athens Bikes: Το πρώτο, πιλοτικό σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων της πρωτεύουσας, έχει αποκτήσει τον δικό του χώρο στην είσοδο της Τεχνόπολης ενώ έχει ήδη καταγραφεί ένας σημαντικός αριθμός χρηστών.
Τα Athens Bikes προτείνουν ειδικά για τους επισκέπτες της Αθήνας, δύο διαδρομές στο κέντρο της πόλης.
Το ποδήλατο εξοικονομεί χώρο και ενέργεια, δε δημιουργεί ηχορύπανση ή ατμοσφαιρική ρύπανση και μπορεί να αποτελέσει την τέλεια άσκηση για τους κατοίκους μιας πόλης, αν το υιοθετήσουν έστω και για ένα μικρό μέρος των μεταφορών τους. Από οικονομικής άποψης, μελέτες έχουν δείξει ότι η ανάπτυξη του ποδηλάτου μπορεί να έχει σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο – μείωση των δαπανών υγειονομικής φροντίδας λόγω της βελτίωσης της φυσικής κατάστασης αλλά και οικονομική ανάπτυξη νέων αγορών και δραστηριοτήτων με οφέλη που μπορούν να είναι μέχρι και 20 φορές υψηλότερα από το κόστος των επενδύσεων σε υποδομές.
Είναι φανερό ότι το ποδήλατο έχει επιστρέψει στους δρόμους της Αθήνας. Μια ευκαιρία δημιουργείται για σημαντική βελτίωση των συνθηκών ζωής στην πόλη μας, αλλά και οικονομική ανάπτυξη που θα είναι βιώσιμη και θα αγγίζει ένα μεγάλο εύρος της δραστηριότητας μέσα στην πόλη.
Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548
press@athens-technopolis.gr , www.technopolis-athens.com
Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.