Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Δωρεάν εξετάσεις κοινού από την Ελληνική Εταιρεία Ογκολογίας Κεφαλής και Τραχήλου
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Δωρεάν εξετάσεις κοινού από την Ελληνική Εταιρεία Ογκολογίας Κεφαλής και Τραχήλου

Η Ελληνική Εταιρεία Ογκολογίας Κεφαλής και Τραχήλου (ΕΕΟΚΤ) και ο Οργανισμός, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων διοργανώνουν για το κοινό στις 14 και 15 Οκτωβρίου δωρεάν εξετάσεις από τους ιατρούς και στοματολόγους της εταιρείας της στοματικής κοιλότητας και ενημέρωση για τους διάφορους τύπους καρκίνου που αναπτύσσονται στην περιοχή.
Οι δωρεάν εξετάσεις θα γίνουν την  Παρασκευή  14 Οκτωβρίου 14:00 – 18:00 και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016, 11:00 – 14:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο της  Λ.Αλεξάνδρας (Λ. Αλεξάνδρας 152)
Ενδείξεις που δεν πρέπει να αγνοούμε:
Oι διάφοροι τύποι καρκίνου που αναπτύσσονται στην περιοχή της κεφαλής και τραχήλου μπορεί να προκαλέσουν λίγα συμπτώματα που παρουσιάζονται σταδιακά και συχνά αγνοούνται από τον ασθενή. Γι’ αυτό το λόγο και επειδή δεν υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι πρώιμης διάγνωσης, ο καρκίνος κεφαλής και τραχήλου συνήθως διαγιγνώσκεται σε προχωρημένα στάδια. Ο καθένας μας πρέπει να ευαισθητοποιείται και να επικοινωνεί με το γιατρό του για να εξεταστεί, όταν εμφανίσει ένα ή περισσότερα από τα συμπτώματα που μπορεί να σχετίζονται με τον καρκίνο του στόματος, φάρυγγα, λάρυγγα ή υποφάρυγγα. Σε πολλές περιπτώσεις θα χρειαστεί η εκτίμηση από ωτορινολαρυγγολόγο και εξέταση με εύκαμπτο ενδοσκόπιο. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστούν απεικονιστικές εξετάσεις, όπως αξονική ή μαγνητική τομογραφία, ή ακόμα και βιοψία ύποπτων βλαβών.
Σημεία που πρέπει να μας ανησυχήσουν, ιδιαίτερα αν έχουμε ιστορικό καπνίσματος ή χρήσης αλκοόλ, περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Επίμονη βραχνάδα
  • Μπούκωμα/ρινική συμφόρηση που δεν υποχωρεί
  • Δυσκολία στη μάσηση ή την κατάποση
  • Έλκος στη γλώσσα με ή χωρίς πόνο
  • Πόνος στο λαιμό που επιμένει
  • Λευκές ή ερυθρές πλάκες στο στόμα που πραμένουν για  πολλές εβδομάδες
  • Συνεχής πόνος στο αυτί, ιδιαίτερα με την κατάποση παραμένουν για πολλές εβδομάδες
  • Διόγκωση στον τράχηλο
  • Διόγκωση στην αμυγδαλή
  • Αιμορραγία από το στόμα ή τη μύτη
Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να οδηγήσει σε έγκαιρη θεραπευτική αντιμετώπιση.
Η ΕΕΟΚΤ θέλοντας να επισημάνει τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και να ευαισθητοποιήσει το ελληνικό κοινό, πήρε την πρωτοβουλία μαζί με τον δήμο Αθηναίων να διοργανώσει διήμερο αφιερωμένο στη δωρεάν εξέταση και ενημέρωση του κοινού.
Η κάθε εξέταση διαρκεί λίγα λεπτά (Μόνο χρειάζεται να πείτε Αα!!) και δεν ενέχει κανένα κίνδυνο.
Θα περιλαμβάνει την επισκόπηση της γλώσσας και της στοματικής κοιλότητας και ψηλάφηση των λεμφαδένων του τραχήλου και του θυρεοειδούς αδένα.
Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα
http://www.heshno.org

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.