Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει την «Τρωική Συλλογή της Σοφίας Σλήμαν»
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει την «Τρωική Συλλογή της Σοφίας Σλήμαν»

Το Αθέατο Μουσείο είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Κάθε δύο μήνες ένα αντικείμενο παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά και ξεδιπλώνει την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας του.
Μετά από 14 θαυμάσια αντικείμενα που ήρθαν στο φως της έκθεσης το 2015 και το 2016 το Αθέατο Μουσείο υποδέχεται«την Τρωική Συλλογή της Σοφίας Σλήμαν». Πρόκειται για πήλινα αγγεία, εργαλεία, μικροευρήματα και μαρμάρινα ειδώλια, που βρέθηκαν στις ανασκαφές του Ερρίκου Σλήμαν στην Τροία τη δεκαετία του 1870 και δωρήθηκαν μετά το θάνατό του από τη Σοφία Σλήμαν, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Η «Τρωική Συλλογή της Σοφίας Σλήμαν» αναδύθηκε τη Δευτέρα 29 Μαΐου στην «αίθουσα του βωμού» (αιθ.34) για να παραμείνει εκεί ως την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017.
Στις 9 και 11 Ιουνίου και στις 14, 16 και 23 Ιουλίου, ώρα 13.00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για την ανακάλυψη της Τροίας, τον «θησαυρό του Πριάμου» και τις περιπέτειες της Τρωικής Συλλογής του Ερρίκου και της Σοφίας Σλήμαν, που βρίσκεται μοιρασμένη σε μεγάλα Μουσεία του κόσμου.

Ημερομηνίες διεξαγωγής:
9 και 11 Ιουνίου
14, 16 και 23 Ιουλίου
Ώρα: 13:00
Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου  και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες: Τηλ. 213 214 4889


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.