Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Έκθεση τέχνης της Μάτως Ιωαννίδου
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Έκθεση τέχνης της Μάτως Ιωαννίδου

Έκθεση τέχνης
Πορείες
της Μάτως Ιωαννίδου
7 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου 2017
στο Καφέ του Μουσείου

 Στο φιλόξενο Καφέ του Μουσείου, έναν χώρο που τα τελευταία χρόνια δίνει βήμα διαλόγου σε καλλιτέχνες και εικαστικές ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού, με στόχο να προσφέρει εικαστικά ερεθίσματα ως γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, παρουσιάζεται η έκθεση της Μάτως Ιωαννίδου με τίτλο «Πορείες».
Η εικαστικός Μάτω Ιωαννίδου, μέσα από έργα με σινική, λάδια και μικτές τεχνικές, αποπειράται να αποδώσει την κίνηση και τη ρευστότητα της εποχής. Πορείες μοναχικές όπου απουσιάζει η ανθρώπινη φιγούρα και πρωταγωνιστούν οι δρόμοι, αλλά και πορείες-καραβάνια ανθρώπων που μας ακινητοποιούν με το βλέμμα τους. Μοναδικός προορισμός η συνάντηση με τον Άλλον. Όπως σημειώνει η ίδια:
«Όλα σε κίνηση, μεταβατική εποχή με ιλιγγιώδεις ταχύτητες.
Έργα πολύπτυχα που διαστέλλονται, με γρήγορες χειρονομίες, πυκνώματα και αραιώσεις του υλικού, μελάνια με λάδι: βίαια περάσματα από το σκοτάδι στο φως.
Τα πρόσωπα μόνο ξεφεύγουν: λεπτοί χειρισμοί με πενάκι, για τη μέγιστη,κατά το δυνατόν, ακρίβεια στην έκφραση»

Η Μάτω Ιωαννίδου σπούδασε γαλλική φιλολογία και θεατρολογία (Σορβόννη) και ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού (εργαστήρια R. Plin και J. Bertholle), ενώ έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Την έκθεση επιμελείται η Μαρία Ξυπολοπούλου.
Εγκαίνια: Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 18:00
Διάρκεια: 7/9 - 22/10/2017
Η είσοδος για το Καφέ είναι ελεύθερη.
Στοιχεία επικοινωνίας:
Ώρες λειτουργίας (εαρινό ωράριο): Τρίτη-Κυριακή 08:00-20:00 και Δευτέρα 13:00-20:00
Διεύθυνση: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα 10682
Τηλ: 213214 4817, 213214 4856/-4858/-4866/-4893 & 213 2144837
Fax: 210 8213573
Email: eam@culture.gr


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.