Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2017 του Δήμου Περιστερίου
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2017 του Δήμου Περιστερίου

«Πολιτιστικός Σεπτέμβρης» Δήμου Περιστερίου
Στο Άλσος Περιστερίου (Σταθμός Μετρό "Ανθούπολη").
Είσοδος Ελεύθερη!
 Συναυλίες, μουσικές, χορευτικές, θεατρικές και παιδικές παραστάσεις, ειδικά αφιερώματα - συναυλίες.


 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
20:00 ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ΡΕΜΠΕΤΑΓΚΟ”. Όταν το Ρεμπέτικο συνάντησε το Tango... με την Κατερίνα Κουρεντζή. Οι μουσικές των δύο μεγαλύτερων λιμανιών του κόσμου (Πειραιάς & Μπουένος Άιρες), ενώνουν τις μελωδίες, τους έρωτες και τα πάθη, την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
20:00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ “ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥΣ ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ”. Η Βούλα Ρεφενέ, ο Γιώργος Σαμπαριώτης και οι “Θαλασσινοί Ταξιδευτές” σ' ένα μουσικό πρόγραμμα “ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ”. Ένα μουσικό ταξίδι στο έντεχνο, το λαϊκό, το νησιώτικο, καθώς και σε τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία.
ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
20:00 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ. ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Μουσικό ταξίδι - Ιστορική μνήμη - Πολιτισμική συνέχεια. Με τον ΛΑΚΗ ΧΑΛΚΙΑ, κορυφαίους μουσικούς και γνήσιους εκφραστές της Δημοτικής μας Μουσικής: Γιώργος Κωτσίνης - Κλαρίνο, Θωμάς Κωνσταντίνου - Λαούτο - Τραγούδι, Μανώλης Κότορος - Βιολί - Τραγούδι, Κώστας Μερετάκης - Κρουστά - Τραγούδι. Μουσική Επιμέλεια: Λάκης Χαλκιάς.
ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
20:00 “ΠΑΡΤΥ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ”. Πάρτυ όπως παλιά στο ομορφότερο Άλσος της Αττικής. Συμμετέχουν: ΠΑΣΧΑΛΗΣ, ΕΛΠΙΔΑ, ΔΑΚΗΣ, ΜΠΕΣΣΥ ΑΡΓΥΡΑΚΗ, ΡΟΜΠΕΡΤ ΟΥΙΛΙΑΜΣ, ΛΑΚΗΣ ΤΖΟΡΝΤΑΝΕΛΙ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ. Είσοδος ελεύθερη με προσφορά τροφίμων. Σε συνεργασία με την Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδας.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
20:00 “ΔΑΦΝΕΣ ΚΑΙ ΜΥΡΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ”. Χοροί και τραγούδια της Κρήτης, από τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο “ΚΡΗΤΕΣ”.
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
20:00 “ΣΥΝΑΥΛΙΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ”. Μια βραδιά αφιερωμένη στους μεγάλους ρεμπέτες Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Μπαγιαντέρα, Παπαϊωάννου, Γενίτσαρη, Χρήστου, Λαύκα, Παγιουμτζή, Παπάζογλου, Δελιά κ.ά
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
20:00 “ΤHE GRAND FATHERS BAND” σε μια μοναδική Rock συναυλία.
ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
20:00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΛΟΪΖΟ. Με τους ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΣΤΙΓΚΑ, ΚΩΣΤΑ ΣΚΟΝΔΡΑ, ΤΑΣΟ ΚΑΤΟΠΟΔΗ. Τραγούδια από το έργο του μεγάλου συνθέτη που άφησαν ανεξίτηλα το ηχόχρωμά τους στο χώρο της ελληνικής μουσικής παρακαταθήκης και αφορούν τόσο στις παλαιότερες αλλά και στις νέες γενιές.
ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
20:00 “ΒΡΑΔΙΑ ΟΠΕΡΑΣ”. Η σύγχρονη αριστουργηματική όπερα “Ολυμπιακή Φλόγα” του Παναγιώτη Καρούσου, βασισμένη στην τραγωδία “Τραχίνιες” του Σοφοκλή. Δηιάνειρα: Ειρήνη Κώνστα, Ηρακλής: Βασίλης Ασημακόπουλος, Ευρυσθέας: Θεόδωρος Μπιράκος, Αλκμήνη: Δήμητρα Καμίτση, Ύλλος: Βασίλης Ασημακόπουλος, Βικτωρία - Φιοράλμπα Κιαζίμη, πιάνο.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
17:00-22:00 “ΓΙΟΡΤΗ ΠΤΗΝΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ”. Εντυπωσιακά καναρίνια, παραδείσια και πολύχρωμοι παπαγάλοι κοσμούν για τρεις ημέρες το Άλσος Περιστερίου! Γνωρίστε τα - Αγαπήστε τα - Ζήστε με την μοναδική συντροφιά τους. Ενημερωνόμαστε σχετικά με τη διαβίωση και φροντίδα των πτηνών συντροφιάς, από κτηνιάτρους και χομπίστες.
20:00 “ΗΜΕΡΕΣ ΜΝΗΜΗΣ - Η ΣΜΥΡΝΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ”. Θεατρική παράσταση από το Θεατρικό Εργαστήρι Κύκλος “Η πόλη που κάηκε μας κατοικεί”. Έλλης Παπαδημητρίου “Κοινός λόγος”, Στρατή Δούκα “Η ιστορία ενός αιχμαλώτου”. Σκηνοθεσία Μιλτιάδης Παπανάγνου.
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
10:00-22:00 “ΓΙΟΡΤΗ ΠΤΗΝΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ”. Εντυπωσιακά καναρίνια, παραδείσια και πολύχρωμοι παπαγάλοι κοσμούν για τρεις ημέρες το Άλσος Περιστερίου! Γνωρίστε τα - Αγαπήστε τα - Ζήστε με την μοναδική συντροφιά τους. Ενημερωνόμαστε σχετικά με τη διαβίωση και φροντίδα των πτηνών συντροφιάς, από κτηνιάτρους και χομπίστες
20:00 “ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ: ΤΟ ΡΙΖΩΜΑ ΕΝΟΣ ΞΕΡΙΖΩΜΟΥ”. Εκδήλωση αφιερωμένη στην καταστροφή της Μικράς Ασίας και στις γύρω περιοχές που επλήγησαν από την λαίλαπα της καταστροφής και την ανταλλαγή του πληθυσμού. Στο αφιέρωμα θα παρουσιαστεί ιστορικό οπτικοακουστικό υλικό, μαρτυρίες προσφύγων και παραδοσιακοί χοροί από την ευρύτερη περιοχή της Μικράς Ασίας, Κωνσταντινούπολης, Πόντου, Καππαδοκίας και Ανατολικής Ρωμυλίας, από πολιτιστικούς συλλόγους της Αττικής. Συντονισμός: Καρεπίδης Κ. Ιωακείμ - Λαογράφος.
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
10:00-22:00 “ΓΙΟΡΤΗ ΠΤΗΝΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ”. Εντυπωσιακά καναρίνια, παραδείσια και πολύχρωμοι παπαγάλοι κοσμούν για τρεις ημέρες το Άλσος Περιστερίου! Γνωρίστε τα - Αγαπήστε τα - Ζήστε με την μοναδική συντροφιά τους. Ενημερωνόμαστε σχετικά με την διαβίωση και φροντίδα των πτηνών συντροφιάς, από κτηνιάτρους και χομπίστες.
16:00-19:00 “ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ”. Kαμπάνια ενημέρωσης για τις ρευματικές παθήσεις και τα ευεργετικά αποτελέσματα της ήπιας άσκησης από την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα.
20:00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ από το Σύλλογο Φίλων του Στέλλιου Καζαντζίδη.
ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
20:00 ΛΑΪΚΟΙ ΧΟΡΟΙ “Στων Ερώτων τα βήματα, της Αγάπης τα τραγούδια” από τα τμήματα του Εργαστηρίου Παραδοσιακών και Λαϊκών Χορών του Δήμου Περιστερίου.
ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
20:00 ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟΛΟΥΚΑ ΧΑΛΚΙΑ. Τραγουδούν: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ, ΠΑΓΩΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΑΝΘΟΥΛΑ ΝΟΥΣΗ, ΗΛΙΑΣ ΚΟΝΤΗΣ, ΓΙΩΡΓΟ & ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΝΤΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΙΜΑΣ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΛΕΥΚΟΘΕΑ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ, ΛΕΟΝΤΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΠΟΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΤΟΡΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ. Συμμετέχουν: η ορχήστρα του Πετρολούκα Χαλκιά, η χορωδία και το χορευτικό της Ένωσης Ηπειρωτών Περιστερίου και η Ομοσπονδία Μουργκάνας. Κλαρίνα: Φιλιππίδης Νίκος, Κοτσίνης Γιώργος, Ναπολέων Δάμος, Θεόδωρος Γεωργόπουλος, Σταύρος Καψάλης, Δόκιμος Χαραλάμπους, Τάσος Μαγκλάρας και Πέτρος Χαλκιάς.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
18:00-22:00 2η ΓΙΟΡΤΗ ΨΩΜΙΟΥ. Μαθαίνουμε πως και από ποιους παρασκευάζεται το φρέσκο ψωμί. Το πρώτο αίθριο βιοτεχνικό αρτοποιείο θα παρασκευάζει παρουσία του κοινού φρέσκο ψωμί που θα διατίθεται δωρεάν στους παρευρισκομένους. Μια συνέργεια της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων - Περιχώρων, του Σωματείου Αρτοποιών Νομού Πειραιώς και του Δήμου Περιστερίου.
ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
18:00-22:00 2η ΓΙΟΡΤΗ ΨΩΜΙΟΥ. Μαθαίνουμε πως και από ποιους παρασκευάζεται το φρέσκο ψωμί. Το πρώτο αίθριο βιοτεχνικό αρτοποιείο θα παρασκευάζει παρουσία του κοινού φρέσκο ψωμί που θα διατίθεται δωρεάν στους παρευρισκομένους. Μια συνέργεια της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων - Περιχώρων, του Σωματείου Αρτοποιών Νομού Πειραιώς και του Δήμου Περιστερίου. “Θέατρο Τέχνη στην Πέτρα”.
20:00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ
"ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΕΣ ΔΕΙΛΙΝΑ". Τραγούδια που στιγμάτισαν τις καρδιές μας και τραγουδήθηκαν απ' τα χείλη όλων μας (Τσιτσάνης, Ζαμπέτας, Χιώτης, Σπανός, Χατζηνάσιος, Πλέσσας). Ένα λαϊκό αλλά και έντεχνο και έντονα πολυρυθμικό πρόγραμμα που ταξιδεύει από μουσικές άλλων καιρών φλερτάρει με ήχους της εποχής τους, περπατάει πάνω σε παραδοσιακούς δρόμους αλλά και στην κοντινή μας εποχή και καταλήγει σε τραγούδια που για να μπορέσουν να σταθούν χρειάζονται τη συμμετοχή όλων. “Θέατρο Ελιά & Δάφνη”.
ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
10:00-13:00 2η ΓΙΟΡΤΗ ΨΩΜΙΟΥ - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΖΥΜΩΝΟΥΝ.
16:00-22:00 2η ΓΙΟΡΤΗ ΨΩΜΙΟΥ. Μαθαίνουμε πως και από ποιους παρασκευάζεται το φρέσκο ψωμί. Το πρώτο αίθριο βιοτεχνικό αρτοποιείο θα παρασκευάζει παρουσία του κοινού φρέσκο ψωμί που θα διατίθεται δωρεάν στους παρευρισκομένους. Μια συνέργεια της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων - Περιχώρων, του Σωματείου Αρτοποιών Νομού Πειραιώς και του Δήμου Περιστερίου.
 ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
20:00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ “ΥΠΕΡΑΝΩ ΥΠΟΨΙΑΣ”. Ζωντανά στο άλσος του Περιστερίου στα πλαίσια της περιοδείας για την προώθηση του επερχόμενού τους άλμπουμ “Ως το τέλος” σε μια μοναδική ροκ συναυλία για τη νεολαία και όχι μόνο.
ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
20:00 ΕΤΟΣ ΡΩΣΙΑΣ. ΦΟΛΚΛΟΡ ΦΕΣΤΙΒΑΛ - ΡΩΣΙΑ ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ. Μια εξαιρετική ατμόσφαιρα, διακριτικό ρωσικό άρωμα μέσα από τη μουσική, την τέχνη, τις ταινίες, ακόμα και από τις μοναδικές γεύσεις της ρωσικής κουζίνας, μας δείχνουν την ποικιλομορφία του ρωσικού πολιτισμού.
Συναυλία με αξιόλογους τραγουδιστές και καλλιτέχνες των χωρών της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Λαϊκοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα “ΜΠΕΡΙΟΖΚΑ”.                                                                             
Έκθεση ζωγραφικής “Η Ρωσία μέσα από τα μάτια των φίλων”   
Έκθεση χειροτεχνίας, ρωσικά σουβενίρ.
Έκθεση φωτογραφίας πλούσιο φωτογραφικό υλικό καταξιωμένων φωτορεπόρτερ.
Νοστιμιές της ρωσικής εθνικής κουζίνας. 
Εργαστήρι χειροτεχνίας - επιστροφή στην παράδοση κουρέλι- κούκλα.
Επιμέλεια: Ρώσικος Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος συμπατριωτών “Μπεριόζκα”.


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.